E Ticaret Şirketi Kurma Maliyeti

E ticaret şirketi kurma maliyeti ne kadardır? günümüzde en popüler işler arasında yer alan e ticaret için şirket kurma işlemleri basit bir şahıs şirketi kurma işlemiyle aynı şekilde uygulanmaktadır. Bu anlamda ürün teminatı şirket kurma işleminden ayrı tutulacağı için maliyetin çok yüksek olduğu söylenemez.

Evrakların oluşturulması çeşitli personel gereksinimleri ve belli bir konumlandırma durumu söz konusu olacağı için E ticaret şirketi kurma maliyeti minimum 10 bin TL ile başlamaktadır. Elbette ek maliyetlerle birlikte bu fiyatlarda çok daha yüksek sonuçlar görmek mümkündür.

E Ticaret Şirketi Kurma Maliyeti

E Ticaret Şirketi Nedir?

E ticaret şirketi nedir, nasıl çalışır? İnternet üzerinden ürün satışı yapmayı sağlayan e ticaret siteleri belli bir şirkete kayıtlıdır. Bu şirket ürün üretimi yapabileceği gibi aracı olarak da farklı firmanın ürünlerini alarak internet üzerinden satabilmektedir.

E ticaret yapan kişilerin kendi sitelerini kurmaları ya da farklı sitelerde e ticaret satış ortaklığı yapmaları mümkündür. Kendi sitesini kuranların maliyeti artacaktır. Ancak başka e ticaret sitesinde şirketi olanlar satışlardan belli bir komisyon ödemek zorundadır.

E Ticaret İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi?

E ticaret için şirket kurmak gerekir mi? Dropshipping işlemi yapan birçok işletme ya da doğrudan internet üzerinden satış yapan kişilerin bir şirkete sahip olmaları gerekmektedir. Ancak eğer şahsınıza kayıtlı bir işletmeniz varsa ve bu anlamda vergi ödemesi yapıyorsanız ayrıca bir şirket açmanız gerekmektedir.

Tek yapmanız gereken e ticaret sitenizin kaydını oluşturmak ve buna bağlı olarak satış gelirinden elde edilen kazancın vergisini de beyan etmektir. Böylelikle ekstra şirket kurmadan var olan işletmenin şirket kaydına bu tip bir ek gelir kaydı oluşturmuş olursunuz.

Trendyol için Şirket Kurmak

Günümüzde birçok e ticaret sitesi yüksek kitlelere ulaşmıştır. Bu anlamda en etkili olanlardan biri de Trendyol’dur. Trendyol için şirket kurmak gerekli mi sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Trendyol’da mağaza açmak için belli bir şirket kaydı gerekir. Ancak var olan bir işletmeniz ve şirket dökümünüz varsa gerekli evrakları tamamlayarak mağazanızı açabilirsiniz.