Windows 11 Özellikleri

Bilgisayar işletim sistemi olarak yıllardır hayatımızda yer alan Windows, bu zamana kadar onlarca kez güncellendi ve yenilendi. Pek çok muhteşem özelliği teknolojik gelişmeler ile birleştirerek kullanıcılarına sunan Windows nihayet 11 inci seriyi açıkladı ve yepyeni özellikleri ile kamuoyuna sunuldu. O halde windows 11 özellikleri nedir ve neler bizi bekliyor?

Animasyon Özelliği

Tıpkı akıllı telefonlar gibi Windows da gerçekçi ve yumuşak geçişli animasyonları bünyesine ekledi. Böylelikle ekran resmi daha canlı ve de eğlenceli görseller ile renklenebilecek..

Çoklu Görevlere Uygun Çubuklar

Ekranın yan taraflarında bulunan görev çubukları hepimizi bildiği stabil özelliklerden biriydi. Yeni uygulamalar ile bu görev çubukları birden fazla ekranı olanlar için çoklu pencere açmakta kolaylık getirilmiş olduğu görüldü.

Dokunmatik Ekran

Dokunmatik ekran özelliği beklenen bir adım olsa da nasıl olacağı konusunda henüz kesin bir fikir yok. Açıklamaya göre arayüz çalıştırılmasına tabletlerde dokunmatik özelliği aktive edildi ve kullanıcılar için çok büyük kolaylık olarak kabul edildi.

Windows 11 Özellikleri

Widget

Daha çok akıllı telefonlar üzerinde alıştığımız widget özelliği Windows ile PC üzerinden karşımıza çıkmaya devam edecek. Yine başlat butonundan widget çalıştırıp özelleştirmek mümkün olabilecek.

İkonlar ve Özellikleri

Klasik Windows ikonlarının dışına çıkan Microsoft yepyeni ikonları ile ilgi çekiyor. Flat design adı verilen bu görev çubukları ile içeriğe göre farklı renklerde oldukları göze çarpıyor.

Karanlık Mod

Tıpkı Android ve iPhone gibi karanlık mod getirilen 11 serisinde gece çalışma ortamına uygun olarak gözleri yormayacak derecede yumuşak geçişli bir ekran tonu belirlenmiş bu şekilde karanlık ekran severlere sunulmuştur.

Başlat Menüsü ve Arama Özelliği

Bilindik başlat butonu ve arama özelliği geliştirilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Tamamı ile radikal bir değişime uğrayan bu özellik görev çubuğunun tam ortasına yerleşmiş. Aramakla sürekli uğraştığımız başlat butonu bundan sonra tam ortada elin altında yer alacak ve belki de en kolay kullanım olanağı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak bu özelliği sevmeyenler için sağ veya sol alt kısıma sürükleme şansı da verilmiş. Öte yandan bu yeniliğin nedeni ise dokunmatik ekranlara kolaylık sağlaması olarak açıklanmıştır.