Office Etkinleştirme Programsız

Office etkinleştirme programsız, özellikle Microsoft Office programlarını kullanan pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan birisi olmaktadır. Microsoft Office programları genel olarak tüm biligsayar kullanıcılarının en sık kullandığı programlardan birisi olmaktadır. Microsoft Office programının içerisinde pek çok farklı uygulama yer almakta ve herkesin ihtiyacına göre olan programlarla kolaylıkla işler halledilebilmektedir.

Office Etkinleştirme Programsız Nedir?

En çok kullanılan bilgisayar programlarından birisi olan office programları içerisinde yer alan Microsoft Word ile yazı yazılabilmekte, Microsoft Excel ile her türlü tablo ve hesaplama işleri yapılabilmekte, Microsoft Powerpoint ile her türlü sunum hazırlanabilmekte ve Microsoft Outlook ile bütün mail takipleri sağlıklı olarak yapılabilmektedir.

Günümüzde Microsoft Office programlarını kullanabilmek için bilgisayarın işletim sisteminin en az Windows 10 olması gerekmektedir. Diğer işletim sistemlerinde ise office programları ya hiç açılamamakta ya da hiç kullanılamamaktadır. Microsoft Office programını kullanabilmek içinse öncelikle bu uygulamanın bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.

Bunun içinde internet üzerinden indirme yapılabildiği gibi kurulum dosyasına sahip olarak da, office programları bilgisayarlara yüklenebilmektedir. Microsoft Office programları kurulduktan sonra çalıştırma aşamasında ise etkinleştirmesi lazımdır. Bu etkinleştirme işlemi için ise mutlaka lisans anahtarı gerekli olmaktadır. Lisans anahtarı olmayan office programları açılmamaktadır.

Aynı zamanda bu lisans anahtarı olsa bile belli bir zaman sonra hat verebilmektedir. Bu nedenle yeni bir lisans anahtarı kullanmak icap etmektedir. Bu gibi durumlarda ise office etkinleştirme programsız çözümleri çok işe yaramaktadır.

Office Etkinleştirme Programsız Nasıl Yapılır?

Office programlarını kullanabilmek için lisans anahtarının olmadığı durumlarda, programsız office etkinleştirme yöntemleri kullanılabilmektedir. Bu yöntemlerden biri de bilgisayarda bulunan cmd komutları yardımı ile bu işlemin yapılması olmaktadır. bunun içinse internet üzerinde bulunan bazı kodlardan yararlanılmaktadır.

Öncelikle bu kodların internet üzerinden bulunması ve bunların bilgisayarda not defterine kaydedilmesi gerekmektedir. Daha sonra bu kodları alarak Dosya Farklı Kaydet tuşuna basılması ve çıkan ismin sonuna cmd eklenmesi gerekmektedir. Bir sonraki adımda ise bu dosya üzerine sağ tuşla basılarak yönetici olarak çalıştıra tıklamak gerekmektedir. Böylelikle kolay bir yoldan office programı lisanslanmış olmaktadır.