Pc Oyun Yapma Programları

Bugün bir oyun tasarımcısı olmaya karar verseniz en büyük şanslarınızdan biri internette bulunan kaynaklardır. Bu kaynaklar sizin için çok büyük bir hazine olacaktır. İster bir oyun firmasında çalışın ister bağımsız oyun yapımcısı olun, oyun dizayn eden ve geliştiren herkes çevrimiçi ortamda yardımcı olacak birçok kaynağa kolayca ulaşabilir. En iyi yanı da birçoğunun tam olarak ücretsiz olmasıdır. Oyun yapımcılarına birçok özellik ve kaynak sunan üstelik de tek bir lira bile ödemeden kullanabileceğiniz en iyi pc oyun yapma programları bu yazımızda sizler için listeledik.

Game Maker Studio Nasıl Kullanılır?

Oyun tasarlama dendiği zaman ilk akla gelen programlardan biri de Game Maker Studio olarak gösterilebilir. Game Maker, piyasadaki en popüler oyun geliştirme programlarından bir tanesidir. Bunun sebebi, sürükle ve bırak özelliği ile oyunları kodlama yapmadan, çok daha hızlı yapmanıza izin vermesidir. Çok daha fazla araca erişim için Professional ya da Master Collection sürümlerine yükseltme seçeneğiniz de mevcuttur.

Pc Oyun Yapma Programları

Unity Nasıl Kullanılır?

Uzun süredir birçok oyun yapımcısı Unity platformunu küçümsedi, fakat artık küçümsenen bir oyun yapma uygulaması olarak nitelendirilmiyor. Artık neredeyse tüm bilinen platformlarda hem 2D hem de 3D oyunlar yapma için kullanılabilen, çok yaygın olarak tercih edilen bir oyun yapma programıdır. Ayrıca Apple sistemleri için ücretsiz yayınlama desteği vardır.

Unreal Engine 4 Nasıl Kullanılır?

Unreal Engine 4, tam bir oyun geliştirme araçları paketidir.

Unreal Engine şu sayılacak platformlardan herhangi birinde oyun geliştirmek için en uygun araçlardan biridir:

  • 2D mobil oyunlar (mobil cihaz oyunları)
  • Konsol oyunları yani PS4 ve Xbox gibi
  • VR yani sanal gerçeklik ortamları

Yukarıda sayılan oyun türlerinde oyun yapmak için ihtiyacınız olan her şeyi size sağlıyor. Epic Games tarafından güncellemeleri, gelişmiş özellikleri, topluluk katkılarını ve yanlışlık düzeltmelerini içeren yeni sürümleri de düzenli olarak yayınlamaktadır. Bunları program otomatik olarak güncellemektedir. Oyununuzu veya uygulamanızı gönderdikten sonra ürün başına ilk 3 bin dolardan sonra Epic Games’e brüt gelirin yüzde 5’ini ödersiniz.